welcome

hi, welcome to my blog. Don't forget to follow me, ok. Bye

Monday, 7 November 2011

tak puas hati!!!

Aku geram betul le hari nie. Rasa macam nak cekik je orang yang nak runtuhkan agama aku ni. Marah sangat- sangat nie. Kepada sesiapa yang membaca blog aku nie, aku minta maaf sebab menggunakan bahasa yang agak kureng sikit. Bukan nya apa, korang tahu kan macam mana perasaan orang yang tengah marah. Aku nak tulis shotform sikit nie ya.

Mcm nie crita aku. Sbnrnya ptg td aku buka le FB aku, then aku tgk mesej nya. Aku pon klik le kat c2. N then ble aku baca je aku rs mcm nk cekik je org 2. Dia ingat aku nie apa? Orang yg x de maruah mcm dia? Sng2 jer nk runtuhkn agama aku. Mmg x puas aty. Klu ko nk murtad dr agama Islam yg suci nie, ko jgn le na ajk org lain. Org lain bkn nya mcm ko. Klu sekali pon ko org kristian, x leh ke klu hormat skit agama aku. Ko jgn le na anta yg bukan2 kt aku. Aku nie, bkn nya x de maruah mcm ko. Klu ko na geng org murtad pon, jgn le na ajk aku. Aku benci ngan org 2. Klu aku tau sapa org 2, aku report je police. Kpd sesiapa yg ada FB ni, jgn le baca mesej dr FB yg bernama Si Minangkabau. Org nie, org yg  x de maruah. Sng je dia na runtuh kan agama aku. Dia ingat dia 2 kuasa sgt ker???

Klu korang na tau mesej nya mcm mana, aku leh bagi tau korang. Ini le kandungannya. Tp ini je le yg aku dpt menghfl nye. Tp ada le ropenya kan?:


"Ada 1 hadiah yg amt terbaik yg akn d beri olh tuhan. Dan hadiah ni adlh yg plg terbaik. Tuham ini prnh mati & tlh d hidupkan smula. Tuhan ini apbl kte berdoa, ianya akn memberikan kurnia yg amt baik. Kurnia adlh dgn stlh kte berdoa kpdnya, tuhan itu akn menghidupkan  kte selama- lamanya. Bermaksud, apbl selesai shj kte berdoa kat tuhan 2, beerti kte akn hidup kkl selamanya. Klu nk hadiah nie, kena le berdoa kpd tuhan & stlh berdoa, kurnia 2 akn sampai. Makna nya akn hidup kkl abadi. Dan tuhan yg dia ckp ni adlh tuhan Yesus Kristian. N then org nie ckp, berdoa le anda kpd tuhan nie utk mendpt hidup slamanya."

Apa yg aku na ulas kan kat sini adlh, jgn na percaya sgt ngan apa yg org nie ckp. Org mcm nie, adlh org yg ingin meruntuh kan umat Islam. Klu anda syg kan agama Islam, jgn le percaya ckp org nie. Ambil le iktibar dr apa yg tlh berlaku kpd imat Islam sblm nie. Ada yg da murtad, hilang arah & sebagainya. Semuanya berpunca dr semua bnda nie le. Kpd sapa yg ada FB 2, hati2 le. Byk pluang bangsa asing na meruntuhkan agama Islam yg suci nie.







No comments:

Post a Comment