welcome

hi, welcome to my blog. Don't forget to follow me, ok. Bye

Sunday, 23 October 2011

hilangkan kurap kucing

Setiap kuing dilahirkan di dunia adalah sama sahaja. Tak kira lah sama ada kucing tu kurap, tak comel ataupun kotor. Tetapi itu lah hakikatnya. Tak kira sama ada  kucing tu macam yang aku cakap kan tadi. Kucing kurap ni ada keistimewaannya sendiri.

Kucing yang kurap ni, kalau kita tak jaga betul-betul memang lah kurap. Dengan persekitaran yang kotor, berbau dan sebagainya. We as a human also want to live in the clean area. Is it right? So, renung- renungkan lah mana yang benar dan yang salah.

Lihatlah macam mana gambar kucing yang tidak dijaga dengan elok.
Ini adalah di antara kucing kurap yang teruk sekali.

Gambar kedua.



Kesian kan tngok gambar kucing ni?

Ini pula gambar yang ketiga
Comel kan?

Kat sini, Cik Iqa nak bagi tau macam mana nak hilangkan kurap kucing. Senang je. Tak perlu jumpa doktor haiwan. Buang duit je nak terima rawatan. Caranya adalah dengan sapukan minyak lebihan ikan goreng kat tempat kurap kucing. Kalau nak sapukan minyak tu, tak perlulah guna tangan. Takut berjangkit pula kan. Gunalah cotton bud ke, kapas, kain dan sebagainya. Yang boleh meresap minyak lah.

Kalau aku nak guna cotton bud. Sebab ianya senang sikit nak sapukan minyak. Dah lah bendanya bertangkai dan terlalu halus. Sesiapa yang ternampak kucing tu kurap atau pun kucing anda yang kurap gunalah cara Cik Iqa ni. Tak perlu guna 1 sen pun tau. It just free. Semua benda ni pasti ada kat rumah kan?

Aku pun ada lah juga kucing yang kurap. Dan aku cuba search kat internet, cara nak hilangkan  kurap kucing. And I hve got it. Then, aku just try petua tu. Dengan izin Allah, sembuh kucing aku. Sekarang ni kucong aku tu dah rupa kucong gila asyik main je. Mentang- mentanglah dan sembuh katakan. Semua benda nak di mainnya.

Ini je lah tips yang dapat aku bagi. Yang baik jadikan teladan dan yang jahat minta dijauhkan. Sayangi lah kucing sebagaimana Nabi Muhammad menyayanginya. Wassalam.


 


















No comments:

Post a Comment